volg-een-koolhydraatarm-dieetVeel mensen die willen afvallen gaan uit van een dieet waarbij de inname van calorieën uiterst beperkt is. Helaas zien deze mensen niet dat koolhydraten de ware boosdoeners zijn. Koolhydraten zitten in veel producten en worden doorgaans direct omgezet in suikers als ze niet worden verteerd. Daarmee ontstaat extra vetopslag. Dit zie je terug bij billen, buik, benen en op andere ongewenste plekken in je lichaam. Om af te vallen met een koolhydraatarm dieet, is het zaak om uit te kijken naar producten die weinig tot geen koolhydraten bevatten. Ga dus op zoek naar alternatieven voor koolhydraten. In dit artikel informeer ik je uitgebreid over hoe mensen een koolhydraatarm dieet volgen. Ik leg uit waarom koolhydraten zo schadelijk zijn voor mensen die willen afvallen.

 

Afvallen zonder koolhydraten en calorieën

Zoals gezegd proberen veel mensen af te vallen door een uitzonderlijk weinige inname van calorieën. Ze denken dat calorieën de boosdoeners zijn en ervoor zorgen dat zij snel worden. Op zich is die gedachte helemaal niet zo gek, want calorieën zitten in veel producten en zijn op en top dikmakers. Wat deze mensen echter vergeten is dat het niet alleen om calorieën gaat. In veel producten zitten namelijk ook koolhydraten en die zijn minstens zo schadelijk als calorieën. Koolhydraten zijn een toevoeging aan producten die voor zorgen dat suikers snel worden omgezet in vet. Calorieën zorgen ook voor de energie bij mensen en zijn dus, net als koolhydraten, wel noodzakelijk. Bij een gezond iemand zijn per dag 2000 calorieën benodigd om te kunnen functioneren. Wanneer meer calorieën binnenkrijgt die niet verbrand worden, worden deze al reserve opgeslagen. Zodoende kom je aan. Koolhydraten hebben ongeveer hetzelfde effect op je lichaam. Alleen gaat het bij koolhydraten vaak ongezien. Niemand weet immers dat koolhydraten ook schadelijk zijn.

 

Producten met veel koolhydraten

Een groot deel van wat wij dagelijks aan voeding binnenkrijgen zit vol met koolhydraten. Denk hierbij aan eenvoudige producten als brood, zuivel, drank, pasta en vooral ook snoep in chocolade. Het mag duidelijk zijn dat het niet eenvoudig is om te stoppen met de inname van veel koolhydraten. Veel koolhydraten maken namelijk deel uit van onze dagelijkse gang van zaken. Ook in de avond staan er veel mensen veel koolhydraten en rijke producten op tafel tijdens het diner. Hoe kun je dan zorgen dat je afvalt tot minderen met koolhydraten? Het is eenvoudig. Het begin is om te kijken welke koolhydraatrijke producten kunnen worden vervangen voor koolhydraatarme producten. Op het internet zijn hele lijsten te vinden met koolhydraatarme producten. Tevens kun je hier producten vinden die letterlijk gezien worden als koolhydratenvervangers. Op deze manier kun je alvast beginnen met het afvallen. Koolhydraten krijgen bij jou geen kans meer.

 

Andere diëten

Natuurlijk zijn er tal van diëten die tot doel hebben om calorieën te verminderen en vetten verbranden. Ervaring leert dat het merendeel van de diëten gericht is op het beperken van de inname van calorieën. Het zijn vaak diëten die uitgaan van een gemiddeld aantal calorieën per dag. Dit lag onder de 2000 benodigde calorieën per dag. Maar bij veel van die diëten worden koolhydraten volledig vergeten. En dat is jammer, want op die manier kom je alsnog aan. Houd er dus rekening mee dat wanneer je een dieet zoekt en kijk naar een dieet dat ook weet van schadelijke gevolgen van koolhydraten tijdens het afvallen.

 

Begin vandaag met afvallen

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen zitten er veel koolhydraten in producten die dagelijks op tafel komen te staan. Je komt zeer waarschijnlijk voor bij het ontbijt, lunch en bij het diner tegen en wist voor het lezen van dit artikel niet eens dat ze zo schadelijk zijn voor het afvallen. Je kunt dus zelf al goede start maken voor deze producten te minderen. Ga op zoek naar vervangers voor deze koolhydraten, bijvoorbeeld door het Atkins dieet. En zet deze vervangers voortaan op tafel. Je zult zien dat je op deze manier al de nodige kilo’s kunt verbranden. En dat zonder dat je aan een dieet begonnen bent.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Join the discussion

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *