Het eiwitdieet is een bekend dieet in Nederland. Een van de meest bekende vormen van extra eiwitten is door middel van het eten of drinken van eiwitshakes en poeder. In de sportschool zie je dat vaak gebeuren. Nu las ik deze week een artikel op www.gezondheidsnet.nl – een website die ik hoog heb staan – over eiwitshakes.

Kort gezegd komt het erop neer dat al die eiwitshakes voor ons Nederlanders weinig toevoegen! Dat heeft ermee te maken dat wij als Nederlanders al behoorlijk eiwitrijk eten. Denk bijvoorbeeld aan de kaas die we op ons brood eten. Nederland is echt een kaasland. Veel mensen eten kaas en krijgen daardoor al extra eiwitten binnen.

Maar wie meer wil aankomen in spiermassa kan wel voordeel halen uit de eiwitshakes. Het effect zal alleen een stuk minder zijn dan je op voorhand wellicht denkt.

Lees hier het hele artikel.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Join the discussion

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *